2007/01/05

Banderes dels nostres pares

S'estrena la nova pel·licula de Clint Eastwood, Flags of our Fathers, que relata la batalla d'Iwo Jima a Japó durant la Segona Guerra Mundial. Eastwood ha tornat a fer una obra mestra, que es desdobla en dos perquè, ha fet un segon film, Letters from Iwo Jima, sobre la mateixa batalla vista dès de l'altre part, la japonesa.

És una aposta arriscada, és prendre una de les icones de la cultura americana, el tractament dels herois de la segona guerra mundial i de la utilització d'una fotografia (la famosa foto dels soldats isant la bandera al cim d'Iwo Jima) per generar sentiment de pertenença i identitat, siguin quins siguin els fets reals d'una guerra i les seves conseqüències.

No ha tingut bon resultat econòmic a USA i era d'esperar, Eastwood no ha fet cap concessió a la galeria, i amb una estructura complexa que utilitza els flashbacks dins dels flashbacks, explica la crua realitat de la guerra i la mentida de la utilització mediàtica i propagandística de les persones i dels fets terribles.

Cal anar a veure-la, entendrem alguna cosa més del que veiem al Telenotícies cada día.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Tot això em sembla molt interessant, però vosaltres que ho sabeu (quasi) tot, ja sabeu nom i cognoms de l'advocat que va xafar les escales de la Catedral? Per què si fos un pobre magrebí, ja en sabriem el nom, la foto i tot.

Anònim ha dit...

No serà l´Alex Saez en una d´aquelles nits boges que té de tan en quan ? i és per això que l´ajuntamnet només ha dit que era una persona solvent! A veure si vosaltres de G-C que us autodefiniu com independent , tot i que a vegades se us nota el llautó del PSC ho publiqueu, que ja és hora de que surtin les veritats enteres i no a mitges . Així fareu una bona feina!

Anònim ha dit...

Pau LLopart i Vidal