2007/01/04

Fontserè, cartellista i lluitador

Ha mort l'artista Carles Fontserè. Era el representant més singular de la producció cartellística de la Segona República i la Guerra Civil Espanyola, quan la propaganda política tenia en els dibuixos i els cartells, el seu mitjà més important.

Ell va nèixer a Barcelona i desprès de la guerra civil es va exiliar a París, Méxic i Nova York, on va viure 20 anys. Quan tornà a Catalunya, va venir a viure a Porqueres, on ha estat fins a la seva mort. Era un gironí d'adopció.

La seva figura ha estat una de les més significades en la lluita per la recuperació dels Papers de Salamanca, doncs els seus cartells són dels documents confiscats per les tropes franquistes i recuperats, desprès de molts anys per als seus legítims propietaris, dels quals Fontserè és representant destacat.
A G-C hem volgut recordar la figura d'aquest artista per la vàlua de la seva obra i la coherència en la seva definició personal i política, i de Catalunya.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Recordar la seva figura us lloa
G-C!!!!
això se´n diu estar a l' aguait dels fets importants!

Anònim ha dit...

fontserè, ens deixes la lluita amb imatges que encara moltes cal fer realitat.
gent com en fontserè sempre estaran entre nosaltres.
g-c sou bons, perque després els de la vanguardia us critiquin via tv3, allà no hi ha confidencialitat hi ha censura, segur que des d'aquest confidencial o d'altres sou més lliures

Anònim ha dit...

Gran patriota Fontseré!
Ah, G-C, de gironí d'adopció res.
Banyolí i porquerenc.