2006/09/18

"Duelo al sol" a l'Esquerra

Una jove mestissa índia cridada Pearl, ERC, és enviada a viure amb el baró de Texas, el senador McCanles, Àngel Colom. La jove índia crida l’atenció dels fills del baró: el sempre correcte Jese, Carod-Rovira, i el ferotge Lewt, Puigcercós. Aviat els dos germans rivalitzen per l'amor de la noia. Traïcions, tirotejos en el desert i una intensa relació amor-odi són alguns dels elements que conté aquesta obra mestra de King Vidor, el director de Guerra i Paz, que com a ERC també hi ha una mica de tot.

A la pel·lícula, Carod i Puigcercós són fills de mare diferent però del mateix pare, de nom Esquerra i de cognom Catalunya. El film és el reflex de la trista realitat d'un partit que un cop el pare és suïcida políticament parlant, a l'estil germans Karamazov.

Des de l'any 1996, el temps ha passat i el futur gloriós d'ERC no està en el seus millors moments. Hi ha tensions internes constants entre el clan de l'avellana, entre Carod-Benach i l'aparell Puigcercós-Vendrell, els espectacles del tripartit, l'estil Perpinyà d'en Carod i la mala negociació a Madrid de l'Estatut per en Puigcercós... I el ara sí, ara potser, ara no de l'Estatut, fan que ERC hagi desorientat la seva base social, coneguda popularment per electorat.
A ERC ja han començat les travesses, com les llistes ja les tenen tancades des del juliol, ara les apostes estan, amb el pacte Puigcercós-Montilla, els montillistes retreuen a Puigcercós que no hagi complert el pacte, "jo en Maragall, tu en Carod", i per tant la darrera informació que ens ha arribat a G-C, que segur que d'aquí a una setmana serà diferent, és Joan Puigcercós, Conseller en Cap, i Josep-Lluís Carod-Rovira, Síndic de Greuges.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Quins craks G-C! boníssim!

Anònim ha dit...

Fins i tot la foto és acertada!
Quina mala cara en Carod i quina pilleria els ulls d´en Puigcercós!
Aquest escrit és per passar-lo a tots els militants d' ERC de Catalunya !
Ara ja Catalunya-confidencial !

C-G

Anònim ha dit...

Kina mala llet que teniu!
I algú es Keixava de falta de pluralisme! Aki ha rebut tothom!
sou políticament INCORRECTES però MOLT I MOLT BONS!

Anònim ha dit...

La notícia és una mica vella, no? Més que un confidencial sembleu una hemeroteca

Anònim ha dit...

Caldrà buscar-li una altra feina a en Carod, perquè el Síndic de Greuges s`eligeix per 5 anys i en Ribó té corda per estona. Sectors d`erc sitúen l`avi Carod a Brusel.les de cara a les properes europees: jubilació d`or i boca tancadeta...

Anònim ha dit...

Ei G-C . Avui entrem per veure quin altre escrit hi ha i res de res!
anàveu a un cada dia . Què us adormiu?
Va !em sembla que ja comença a ser la més visitada de Girona, i no cal deixar passar el temps . Sou un crak i encara no podeu perdre l' anomenada!