2006/12/06

Recha i els "Dies d'Agost"

Marc Recha ens té acostumats a pel·lícules diferents. Aquest noi de l'Hospitalet de Llobregat fa cinema verité com el dels clàssics francesos, prenent els temes que filma de la seva pròpia vida, dels amics del que té al voltant.

Ha estrenat ara Dies d'agost, pel·lícula que començà pensant en la figura de Ramon Barnils, periodísta i agitador (en el més bon i intel·lectual sentit de la paraula) que ha marcat a tota una generació de catalans i valencians, amb la seva veu colpidora i completa.
En Recha, inicialment atret per la figura de Barnils, inicia una serie d'entrevistes amb gent que el va conèixer i a partir d'aquesta investigació, fa una peli personal, amb la seva gent, sobre el mateix procés de creació, sobre com un es fa gran interactuant amb els altres, sobre com una persona com Barnils pot ser model i transgressor, i com els que venen al darrera n'aprenen.

En aquest moment d'indefinició identitària, aquesta és una obra per veure, per sentir-se del lloc, dels referents, i de la gent amb la que vius...

1 comentari:

Anònim ha dit...

G-C com sempre, fent la pilota al Barnils, posant-lo com a exemple,etc.
Per què no dieu que era un patriota de debó? Que hauría vomitat a aquest tripartit espanyolista?
Vosaltres en sou uns fervents defensors del presidente Montilla.
Pobrets, esteu a anys llum de la dignitat d'en Ramon.
Visca la terra, mori el mal govern!