2006/09/09

Diada Nacional de Catalunya

Si la informació és poder i s'ha de compartir, la cultura és coneixement, i s'ha de difondre, G-C vol transmetre informació i també vol generar cultura. I com que dilluns és la Diada Nacional de Catalunya, volem recomanar un parell de llibres.

El Gran llibre per la independència, de Francesc Ferrer i Gironès, el recomanem per dos motius: en reconeixement i homenatge a la trajectòria política d'en Francesc Ferrer, que aquest 11 de setembre serà el primer que no estarà entre nosaltres, i ell és un dels grans defensors gironins de les llibertats i la cultura catalana sempre des del catalanisme d'esquerres. I en segon motiu per que aquest llibre ens ajuda a conèixer millor la nostra història com a poble, si no coneixem la nostra història, no podem construir o reconstruir el nostre poble.

1714 (triologia), d'Alfred Bosch, novel·la històrica a on la part central històrica està ben documentada, i l'escriptor sap situar-la en un entorn novel·lat que fa sigui un llibre que enganxa, és una manera distesa de fer una aproximació a un dels fets històrics més importants de Catalunya. Apte per a tots els públics i militàncies polítiques. A més, Alfred Bosch aquest any ha estat el guanyador del premi Prudenci Bertrana de novel·la, el més important de Girona i un dels millors de Catalunya.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

ja era hora que algú a part d'explicar perles, que per cert estant molt bé, intentint doanr missatge

Anònim ha dit...

moltes gràcies per recordar en Francesc Ferrer, Catalunya no el pot oblidar

Anònim ha dit...

M' agradeu G-C sou de bon rotllo

Anònim ha dit...

Enhorabona per aquest recordatori Salvador Garcia. M'ho esperava de tú.