2006/09/20

"Impulsen" com un coet Lluís Batista

Després del fracàs de la candidatura Impuls Gironí, una plataforma organitzada per Pimec de Girona, al sí d'aquesta patronal hi ha hagut un petit vall de bastons, que pel que ens han confirmat a G-C, com a mínim, ja han pres la decisió de jubilar l'actual president, Lluís Batista, copiant l'estil dels partits polítics. La diferència és que en Batista no serà ministre, ja que a les patronals prefereixen buscar llocs als consells d'administració que es cobra més i no es treballa gens.

Batista, que ha tingut el mèrit de situar Pimec com una patronal a implantació a Girona, ara els seus mateixos barons (Pere Cornellà, Mariona de Puig, Benet Rovira, Emili Barba, Carles Ribas,...) l'han deixat sol i no ha tingut més remei que acceptar plegar cap a finals d'any.

Ara comença la pre-campanya electoral de Pimec, en la qual tothom vol manar però ningú vol donar la cara, no fos que els hi passés el mateix que en Batista. La relació de candidats tapats coincideix pràcticament amb el noms abans citats, més algun del sector químic, tot i que sembla que el que en té més ganes és el jove advocat gironí Carles Ribas, que com no li va sortir bé la seva participació política a CiU, ara busca un altre lloc. I mira que semblava que la crisi la tenia la FOEG, un altre dia ja parlarem del poder de la totxana a casa nostra.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Pobre Lluís Batista , ell que ja es veia el lobby empresarial per excel-lencia als seus peus

Anònim ha dit...

Pobre Batista, es creia qui sap què, i mira'l. A veure si investigueu quantes persones li han escrit els articles del dissabte al Diari de Girona. Mig Girona. No es pot anar de líder empresarial, i no saber fer un article, ni una presentació (l'heu vist mai presentar un ponent en una conferència o jornada? de vergonya aliena).

Anònim ha dit...

Batista ha estat capaç d'implantar una patronal desconeguda a Girona, d'oferir serveis a les petites empreses que ni la FOEG –enfeinada en restructurar el seu deute– ni la Cambra oferien amb eficiència, de muntar un fòrum sobre les infraestructures quan cap institució ho feia, de presentar estudis i enquestes sobre els empresaris gironins que no es limitaven a un recull de dades estadístiques.
Les eleccions a la Cambra són una altra història. La Foeg va muntar un assalt en tota regla, amb recursos humans i diners (poders notarials). Els d'Impuls estaven vinculats a Pimec, però aquesta patronal mai hi va posar un duro per a promocionar-los. Un error? No. Els diners de la patronal han de ser per donar servei als empresaris. L'error va ser la "rajada" posterior de l'executiva de Pimec cap a la FOEG, amb acusacions que no podia demostrar. En tot cas, qui va posar la pota va ser un dels que anomeneu "barons", i no Batista. Però tant la premsa present en el famós dinar com la pròpia Pimec no han volgut explicar.