2006/10/20

L’Artur Mas perd 5 punts



Avui l’Artur Mas tal i com surt a la foto ha perdut 5 punts, sense considerar si el confidencialcat i el noducat treien punts. En Mas intenta fer com el seu pare polític, en la visió moderna, un carnet català per punts.

No és català aquell que viu i treballa a Catalunya, tal i com va dir l’amo Pujol, tingui papers o no?, el darrer és collita nostra. Quan algú comença a donar carnets d’identitats i després treure’ls a trossets, és a dir a punts, és que té un problema perquè l’identitat i l’integració no és mesura per punts, sinó per voluntat tant dels nascuts com dels nouvinguts.

Potser si s'han de treure punts potser primer toca a tots aquells empresaris catalans que contracten a gent sense papers per guanyar més diners i anar fent la panxa més grossa. La nostra pregunta és? Que és primer l’ou o la gallina, és a dir, que és primer els papers o la feina... aquest és el debat i no el d’identitat.

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Ara que algú comença a parlar seriosament del deures dels immigrans vosaltres ho critiqueu. La vostra actitud recorda a la frivolitat d'aquells progres que, des de les seves cases de luxes, teoritzen sobre la immigració, mentre els que la pateixin son aquelles persones humils que convivuen amb els problemes que genera. Per mi,l'Artur Mas acaba de guanyar 10 punts.

Anònim ha dit...

Doncs , per mi n' ha perdut més de 5 punts! Es veritat que l' immigrant té deures però també en tenen els "oriunds"-"els de vàries generacions en aquest país" i això comença pel respecte , per formar una societat d'acollida i de respecte i sobretot de tenir cohesió social,. No ens equivoquem ningú pateix la immigració ,hi convivim com hi hem conviscut sempre, només els benestants o rics se´n beneficien i això són els hipotètics votants de dretes!

Anònim ha dit...

Avui ja no és valid que sigui català qui viu i treballa a Catalunya. És català en Ronaldinho? I els directius de multinacionals que viuen aquí? I els jubilats alemanys? I els qui acaben d'arribar il·legalment en una pastera?

Josep

Anònim ha dit...

I els espanyols que no en volen saber res de Catalunya com a nació, a no ser per acaçar bolets?

Anònim ha dit...

Demagògia barata la vostra. Típic del gironí que viu a Girona i no a Salt. Quan a barris de Salt, no s'hi vengui alcohol, tots a còrrer.
Artur Mas, parla del que veritablement preocupa a la gent (1a. preocupació de Catalunya). En canvi als periodistes com vosaltres us preocupa on anar de marxa, etc.

Anònim ha dit...

El que diu en Joan és veritat. Els periodistes teniu un problema amb aquest tema: a vegades, sembla ben bé que no veieu les ciutats i barris de les nostres comarques, i que no escolteu l'opinió dels qui hi viuen.

Anònim ha dit...

Si a un treballador immigrant se li fan els papers i un contracte de treball, pagarà els impostos tant si vol com si no, com la resta dels treballadors autòctons. Si no li fan, no pot pagar-los. I això depèn de l'empresari, que aquest sí que pot contractar il·legalment per estalviar-se els impostos. De manera que el carnet del bon- ciutadà-pagador-d'impostos només es podria imposar a qui és lliure de fer-ho o no. Per exemple, no el tindrien els dentistes, ni els metges particulars, ni els advocats, ni els psicòlegs, etc. Es necessita cinisme, per exigir a algú que té tants pocs drets (ni a residir ni a treballar) que compleixi, "també", amb les seves obligacions.