2006/10/22

Manifest nacionalista

Continuant amb la línia d'un llibre pel cap de setmana, us direm que l'altre dia, encantats a la Casa del Llibre del Passeig de Gràcia, ens va alegrar la tarda veure que encara podíem comprar el Manifest Nacionalista (o fins i tot separatista, si volen) del professor Ulises Moulines. Arribats gairebé a la meitat del trajecte de la campanya pensem que és l'hora de les accions més que les polítiques d'aliances que són provocades perquè ningú vol perdre la poltrona, la cadira i el xòfer. O sigui, preferim la política que ens parla de nacionalitat a la de gestió. I per això, us recomanem aquest llibre que esperem que el nostre bon amic, en Guillem de La 22, en tingui uns quants a les seves estanteries.

L'assaig del professor Moulines va ser editat per La Campana el febrer del 2002 però per als catalans encara té la seva validesa. És molt fàcil de llegir i en una horeta passa bé. Un bon cafè, una bona butaca, alguna cosa per cremar i algun digestiu del color que sigui i segur que ens entren les ganes de dir-los a tots els nostres polítics que ha arribat el moment de dir als ciutadans que les coses no s'estan fent bé i que ja està bé que des de Madrid ens posin sempre la música que hem de ballar.


G-C coincideix amb aquest professor de la Universitat de Munic en la defensa de les tesis del nacionalisme i amb la seva conclusió final, després de preguntar-se per què cal ser nacionalista. I diu: "Nacions (humiliades i ofeses) de tot el món: uniu-vos (contra els Estats hegemònics)." I què és una nació? Plana 30 del llibret i en castellà, perquè la cita és extreta d'una enciclopèdia castellana: "La nació ha arribat a ser considerada com el concepte polític fonamental dels temps recents".

I en el nostre cas, Catalunya és un sentiment que esperem que sigui compartit de nació, pàtria i identitat, sobre la base d'una llengua, cultura, història, integració, esport i solidaritat.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Se us veuen les plomes . vigileu