2006/10/14

Les "jefas" de la igualtat gironina


Ahir a G-C, mentre sopàvem en un restaurant gironí amb jardí i que té aigua, vam veure entrar dones gironines d’àmbits molt diferent: periodistes, sindicalistes, professores,... No sabíem de què anava, però després d'una petita investigació vam descobrir que es tractava de les representants del col·lectiu x la igualtat.

Aquest és un grup que intenten sensibilitzar la ciutadania en temes per a la igualtat de les dones. Ens hem assebentat que durant l'any es reuneixen, fent sopars, algun viatget o a casa d'alguna d'elles, i com que totes tenen “professions més o menys liberals” i, per tant, no els falta res del dia a dia -el que dirien abans, classe mitja benestant, però això sí d'esquerres i progres- poden discernir i pensar en aquests temes tranquil·lament.

Surten a la llum en dies genèrics, pel dia contra la violència de gènere, el 8 de març,... i aglutinen els altres grups de dones de Girona, portant-ne la veu cantant.

Ja veureu que aviat les veurem, de tota manera des de G-C les encoratgem a seguir, sopant, viatjant, treballant i...

5 comentaris:

Anònim ha dit...

G-C, el col.lectiu x la igualtat és molt més que un grup de dones , és un conjunt de forces de diferents sectors .N´hi ha que fa molts anys que lluiten i treballen en aquests temes i han aconseguit un prestigi reconegut en el seu àmbit.En resum, han sumat forces en el temps i l' espi gironí. Tenen fins i tot una web: solidaries.org

Anònim ha dit...

Qui són aquest grup? hi ha potser la Pia Bosch i l' Anna Pagans entre elles?
Segur que val la pena conèixer-les.
informeu-nos-en més!

Anònim ha dit...

Noies continueu treballant, aquest tema val la pena,si tothom fés com vosaltres les 80 dones mortes aquest any potser continuarien vivint. Us seguirem amb molt de gust

Anònim ha dit...

Com diu l'Anonymus 2 no sabem ben bé qui és aquest grup. Anem a conèixe'l una mica més sempre dins de la més estricta confidencialitat gironina?

Pel que llegeixo al seu web: http://www.solidaries.org/igualtat
al grup hi ha "jefas" i "quefes".

Per què els "quefes" no eren al sopar això no ho podem saber per ara, però seguirem buscant.

El que sí que sabem segur és que NO és cert que el grup treballi "per la igualtat de les dones" com diu G-C, sinó que es troben, sopen i treballen per la igualtat de drets entre homes i dones, que no és ben bé el mateix.
(El llenguatge encara que sigui pla, sorneguer i distès sempre ens fa enseyar l'orella si badem).

Segons el web el grup pensa que la primera bufetada és la desigualtat i en això estan: mirar que caiguin menys bufes i menys ganivets sobre les dones.

Seguirem buscant i si arribem a saber més coses sobre aquest grup o sobre les seves activitats, per descomptat que us les farem saber, sempre, és clar, de forma confidencial.
;-)

Anònim ha dit...

G-C us felicito malgrat no encertar del tot, està bé que us preocupeu per entitats que no són les "políticament correctes i conegudes" de la nostra ciutat.Seguiu buscant i de mica en mica trobareu la veritat sota les pedres .( en absoluta confidencialitat com diu l' anònim anterior)