2006/10/12

El color de la terra

Així és com es defineixen el indígenes d’Amèrica. Avui fa molts anys, 12 octubre de 1492, que va començar l’ocupació i el genocidi de les terres, les dones i els homes originaris d’Amèrica, i que això sigui motiu de celebració, ens ho hauríem de replantejar.
El 1492 van ser Cristobal Colon y sus muchachos, esperem que no fos d’origen català, que van començar el genocidi i l’espoliació de les riqueses naturals d’aquelles terres, ara ja no són ells sinó les grans multinacionals com Repsol o Telefonica, entre d’altres d’arreu del món.
Des de G-C igual que volem respecte per les persones, la cultura i la llengua catalana també en volem per la resta de persones, cultures i llengües del món. Potser seria millor canviar la festa del 12 d’octubre pel 15 d’octubre commemoració d’afusellament de Lluís Companys, això sí, que seria fer memòria històrica de la justícia i no del genocidi.
I com diuen el zapatistes: El món que volem és un món on hi càpiguen molts mons. La pàtria que construïm és una on hi càpiguen tots els pobles i les seves llengües.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

M´hauria extranyat molt que G-C , en un dia com avui de commemoració retrògrada, estatal i només vàlida pels defensors de las fuerzas armadas no hagués dit res. Enhorabona! Coincideixo en pensar que es un mal dia de celebració i que hauria de ser laboral a canvi evindentment d' altres més locals o més globals!

Anònim ha dit...

Estic totalment d'acord amb el punt de vista de G-C. Més clar impossible i ja és hora que ens traiem la vena dels ulls respecte el que va fer en Colon, sigui o no català