2006/10/08

La funesta ideologia, un llibre en record d'en Guti

S'acosta Sant Narcís i per tant el moment de conèixer el Premi literari Just Manuel Casero. Mentre no es fa públic el llibre premiat d'enguany us volem recomanar el del 2004. La funesta ideologia, de Joan Negre. En Guillem de La 22 segur que el té.

Amb un estil proper entre la narrativa i la faula, és un llibre d'unes 100 pàgines que no et deixa indiferent, a partir d'unes botes vermelles i una gavardina groga en el marc d'un poble inexistent, ens trobem davant d'una crítica social als nostres dies, però l'impactant d'aquest llibre és que tothom n'acaba fent una lectura diferent, des de la lluita pel poder, el fort i el feble, la llibertat i la rebel·lia, la confrontació ideològica, l'amor i l'odi,...

Ja teniem previst recomenar aquest llibre d'un jove escriptor, el record d'en Guti ens obliga moralment a fer-ne la recomenació. Només reafirmar que mantindrem el que tu vas continuar.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Realment és una novel.la molt bona, estic d' acord en que cada un hi fa la interpretació i hi descobreix el sentiment que en el moment de la lectura té més a flor de pell. Espero que molta gent el llegeixi perquè val la pena!

Anònim ha dit...

No entenc la relació entre el guti i el llibre.

Les botes vermelles? em sembla que el guti cercava quelcom molt més gran que les botes vermelles i tot i que s' enfronta amb molta gent com el de la funesta ideologia , la seva trajectòria no té res a veure amb el final del llibre.

Anònim ha dit...

És una novel.la sense to ni so , no em va agradar gens i no hi veig la relació amb el Guti,feu-vos mirar el o la que us recomana els llibres, no l' encerteu gaire mai