2006/11/19

Cadires amunt i cadires avall

El repartiment de cadires conselleres per al nou govern està sent més complicat del que semblava. No és només que el José Montilla vulgui tenir la informació i els moviments controlats, és que hi ha tres famílies que esperen pis, mobles i sou, amb un munt de parentel·la que fa temps que s'ho grua per aconseguir estar entre els escollits.

Però aquesta Entesa que vol ser el revers del tripartit podria fer aigües sense voler-ho si els compromisos de la família política passen per davant de la preparació i el currículum de les persones. Casos flagrants en tenim, especialment el d'en Ferran Mascarell, que es podria quedar fora, sense raons aparents. Per això s'ha iniciat una campanya dels intel·lectuals d'esquerres més assenyalats per tal de que això no passi. Cartes als diaris i declaracions per reivindicar la figura del Conseller de Cultura que ha sabut redreçar el tema de la Fira de Frankfurt o les lluites desaforades entre editors i escriptors.

G-C espera que l'Entesa demostri alguna cosa més en aquesta nova oportunitat, sabem que molts dels polítics que la composen ho volen. I només en les seves mans està solucionar-ho. Ho faran?