2006/11/21

Chapeau! per Joaquim Coello

És difícil veure en el món empresarial i polític el gest que acaba de tenir Joaquim Coello, el president del Port de Barcelona, amb l'encara president de veritat, Joaquim Nadal. El Coello, que un país com cal seria conseller, acaba de rebre una oferta del grup Aigües de Barcelona perquè dirigeixi la seva filial de certificació Applus+, una empresa que té un futur impressionant perquè es dedica a la inspecció tècnica de vehicles. O sigui, la ITV, on a més és la companyia líder.

El que deiem: el Coello està pendent de què passarà amb l'amo dins l'estructura del govern de la Gene, ara anomenat de l'Entesa, per saber si continuarà o no. Com que el Nadal va ser qui el va fitxar el Coello, en un gest que el dignifica, supedita ara la seva continuïtat a la de l'amo. En la reunió que van tenir fa poc el Coello i el Nadal G-C va estar al cas i hagués pagat per ser-hi.

G-C estarà pendent de si el dia 29 de novembre el Coello anuncia que dimiteix del seu càrrec en la reunió del Consell d'Administració de l'Autoritat Portuària de Barcelona (en aquesta mena de consells molts cobren molt per fe poc). En qualsevol cas, G-C desitja tota la sort del món a l'enginyer naval Coello per la seva professionalitat, honradesa i perquè tot i ser nascut a Salamanca fa 60 anys és llest: està casat amb una gironina de casa bona.