2006/11/11

Bogeria i desig...


A G-C també ens agrada l'òpera, i per fer passar aquest weekend res millor que acostar-se al Liceu i veure l'obra que s'estrena avui: Lucía de Lammermoor de Gaetano Donizetti.
La història que s'explica en aquesta òpera és la de dos amants, Lucía i Edgard, que contra totes les conveniències s'estimen. Tindràn per això grans problemes, relacionats amb les seves families i amb els interessos econòmics i polítics de l'Escòcia de finals del segle XIX, que faran que traïcions, deslleialtats i odi, es barregin, fent que els protagonistes, i especialment Lucía, caiguin en la bogeria, trencant promeses i juraments, per arribar a un tràgic final on els dos amants moren sense haver-se pogut explicar les raons del desastre, i on els altres personatges s'ho miren entre consternats i indiferents, però sense evitar la tragèdia.
La música de Donizetti, italià universal, és especialment impactant, fent-nos entrar en la història i no deixant-nos escapar fins al final.
Lluita pel poder, traïció, desig, bogeria...Lucía de Lammermoor és també una bona metàfora del moment polític a Catalunya. Aneu a veure-la, val la pena...

2 comentaris:

Anònim ha dit...

G-C deveu ser de "jet populis" , no tothom pot anar al liceu.
Per cert aquesta obra és de les més fluixes que s' han muntat, hi ha òperes molt millors per anar a veure al llarg de la temporada i amb un entremat més real , aquesta és Romeo i julieta en versió operística

Anònim ha dit...

quin gran Edgardo el de Bros. ummmmmmm...--)