2006/11/11

L'Àngel Colom és l'altre Markus Wolf

En l'homenatge que a G-C volem retre a l'alemany Markus Wolf, un dels espies més famosos del món, ens ve a la memòria l'altre gran espia però en aquest cas català de finals del segle XX. Ell és ni més ni menys que en Sis Ales o també dit com Àngel Colom i Colom. Si el Wolf va ser l'espia de la Guerra Freda el Sis Ales ho va ser de la política catalana durant el mandat del president Pujol. Tots ja sabem i ara amb la perspectiva del temps que en Sis Ales va ser la garganta profunda dil capo dels can Conver perquè li passava per sota mà totes les pomades que es tramaven a l'antigament anomenat el partit del PI. O sigui que en Colom i Colom tenia com a missió promoure el catalanisme però sense estridències. La prova és que en Sis Ales va tenir una recompensa en espècies perquè se li va oferir la delegació de la Generalitat al Marroc i ara desconeixem si encara la deu campar pel Marroc. Però tal com tenia la pomada, suposem que si.


Si el Markus Wolf, que va morir dijous a Berlín quan tenia 83 anys, va sortir del fred podríem dir que ara en Sis Ales va sortir del Mediterrani per acabar ben enamorat al desert. A G-C desitgem llarga vida als espies com el Wolf que recordem que va ser un dels protagonistes de la caiguda del Mur de Belín perquè es va situar en el bàndol dels qui van provocar la fi del règim comunista de l'antiga RDA. El Wolf va ser tan potent que fins i tot els seus espies van precipitar la dimissió del canceller socialdemòcrata Willy Brant, el 1974. Aquest en Wolf també va ser conegut com l'home sense cara i la seva tàctica va ser la de buscar espies que s'enamoressin de les secretàries dels polítics per obtenir informació confidencial i privilegiada. Fidels d'aquest confi estigueu tranquils perquè a G-C no arribarem a aquests extrems.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Com sovint passa, fixeu-vos són les dones qui fan la feina i després es queden a l' ombra.
Per cert ,de l' Angel Colom , l' altre dia explicaven a la ràdio que està a Marraques i quan un català el va a veure despotrica contra ERC perquè no se li va reconèixer la feina feta durant el seu temps . També en la terra de l' avellana hi ha qui es dona de baixa d' ERC per el pacte entesa.Aquest era molt amics d´en Sis Ales.

Anònim ha dit...

Aquests de G-C esteu pujant de nivell. Tant parleu de les paridetes locals com feu articles tan internacionals i ben lligats com aquest. Felicitats a G-C per aquest text amb tant enginys

Anònim ha dit...

Ke bons que sou G-C