2006/11/18

Judici final

Ferran Torrent, amb la novel·la Judici Final, torna a la realitat de la seva literatura després de l’experiència dels premis Planeta, és a dir ser finalista d’un premi per encàrrec. Però aquest no és un premi qualsevol perquè et dóna fama i molts diners de cop i volta. O sigui, deixa als escriptors amb la possibilitat d'agafar-se una bona etapa sabàtica.

Judici final és un retrat de la societat valenciana entre política, futbol i empresaris, si la ficció coincideix amb la realitat de València i d’altres llocs ho deixem al criteri dels lectors. Aquesta vegada també ens introdueix el Mossad per distreure’ns una estona.


Aquesta novel·la tanca la trilogia encetada amb les cèlebres Societat limitada i Espècies protegides, però ho fa amb un sorprenent gir argumental.


Per als lectors habituals de Ferran Torrent us agradarà i pels nous és una manera de començar. En temps convulsos de la política,... una crònica irònica política és sana i sinó com a mínim distreu. I sinó,... que li diguin a una periodista gironina que treballa a TV3 i que es va donar formar a TV Girona, en l'època dura, dura, dura dels germans Roura.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Laporta alcalde de barcelona?

Anònim ha dit...

d'aquest llibre hi han lectures des de la sociovergencia fins a marbella, felicitats per la selecció doneu per fer pensar en un moment que s'afirma més que és reflexiona

DOLORS ha dit...

En Ferran Torrent ,en els seus llibres i fins i tot en les converses mediàtiques (no hem d' oblidar que està de moda com a tertulià de TV3) sempre s' ha mogut entre la ironia política i el pensament sarcàstic social . Aquest darrer llibre és la barreja exacta dels dos.
Bona tria, és divertit , amè, distret però a l' hora intens.