2006/11/24

El Perfum : Història d’un assassí

G-C ha estat en la posada en escena d’una pel·lícula gravada principalment en la nostra ciutat de Girona, però que tot i que en menys mesura, enregistra moltes de les seves imatges al llarg del nostre país Catalunya, tot passant per Figueres, Besalú, Tortosa, Barcelona i sense poder obviar, unes petites imatges del mar i de la costa brava.

Un gran paisatge que ha sabut escollir al seu protagonista Ben Whishaw, desenvolupant un paper especial i que l’hem de qualificar amb una bona nota, per la seva dificultat, malgrat posar-hi una cara molt coneguda per tots nosaltres, en Dustin Hoffman, que sobre surt un preponderant nas, just un atribut indispensable en aquesta pel·lícula.

Com amb la Pujada de Sant Martí que es veu amb tota mena de detalls, en Tom Tykwer utilitza el detall en les essències de les parts del cos, uns primers plans, que em comptes de ser primers, són gairebé microscòpics, però aconsegueixen que l’espectador, ensumi, inconscientment, intentant captar el moment...

Una plaça gironina molt ben adaptada a l’època, Segle XVIII, característica general del film, excepte en alguns moments claus, com és la neteja i blancor de la “guapa” venedora de prunes (Carolina Herfurth) que surt neta, tant neta, que és increïble en un ambient tant ple de ferums, rates, cucs i tota mena de misèries...

La “bacanal” final rodada entre Besalú i el Poble Espanyol de Barcelona, queda curta pels talls que li han fet per por a la censura, com la col·laboració de la Fura del Baus, que haguera pogut lluïr més la seva cultura mediterrànea.

Una veu de narrador, que deu agraïr el poc consumidor de llibres, però que molesta per aquell qui encara guarda en la seva memòria una novel·la per recordar.

Nota general, tota ella fa bona “olor”, val la pena veure-la, això si, en català.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Aviat en lloc d' un blog semblarà un llibre això amb aquests escrits tan llarguíssims!
podíeu fer el resum del prfum amb menys ratlles, menys adjectius i menys explicació.
I això que reconec que la pel.lí és bona

Anònim ha dit...

Es molt millor la novel.la, es flaire més

Anònim ha dit...

doncs a mi m'agradat perquè de vegades alguns g-c són curts i simples

Anònim ha dit...

Doncs jo l'he trobat molt fidel al llibre, sobretot quan és al taller d'en Baldini. El que he trobat massa llarg ha estat l'escena del Poble Espanyol, suposo que per poder "amortitzar" el cost de l'orgia.

Anònim ha dit...

M´ha cansat aquesta part de l`òrgia del poble espanyol, al contrari que el que dieu vosaltres en aquest blog.