2006/11/07

Qui anirà a Frankfurt?

I els caps seguiexen caient... si abans era la Tura, ara és en Mascarell que, tot i la feina d'equilibri i contenció que ha fet en aquests mesos d'interregne de l'anterior govern, no té els millors espectadors en ERC.
Les aigües de la cultura a Catalunya fa temps que baixen tèrboles; les discussions de què és "cultura catalana" o en "quina llengua" s'escriu la literatura que es fa a Catalunya, han ocultat el veritable problema: com es fa per fer sobreviure una cultura minoritària d'una nació sense estat, amb una llengua mil·lenaria que ha de lluitar enmig de la globalització rampant de la cultura americana-anglosaxona i de la cultura espanyola del castellanisme més exhacerbat. Greu problema.

Des de G-C pensem que en Mascarell ha fet una feina positiva en el poc temps que ha tingut, és persona que fa temps que brega en el món de la cultura en majúscules, però sembla que el canvi de "cromos" se l'empassarà. Esperem que si és així, com a mínim es respectin les línies d'actuació que ha començat a engegar, que un país necessita infrastructures i serveis, però també l'aliment de la seva cultura, com a eix identitari fonamental.